Välkommen till Winters textil – Där tradition möter skönhet och varje tråd berättar en historia

Under snart 35 års tid har vi kunnat bygga upp en unik kompetens inom sömnad och quiltning för textil inredning.

Välkommen till Winters textil – en skattkista av exklusiva textilprodukter och tillbehör, förankrad i en rik hantverkstradition och inflyttad från de pittoreska markerna kring Kinna, där Häggån slingrar sig genom landskapet. Vi är stolta över att erbjuda dig en unik upplevelse av produktion som andas hantverk, tradition och kvalité.
Genom att kombinera vår passion för traditionellt hantverk med vår kärlek till textilier har vi satt samman tygkollektioner som fångar själen i detta unika landskap. Våra tyger berättar historier om expertisen hos de lokala tyghandlarna och det omsorgsfulla arbete som läggs ned i varje vävstol och varje söm.
Upptäck vårt utvalda sortiment av högkvalitativa Europeiska tyger. Varje tråd, varje mönster, kvalitet och långsiktighet har alltid präglat vårt sätt att se på textil inredning.

Att vårda och utveckla våra kundrelationer i kombination med ett gediget hantverkskunnande är centralt i vårt sätt att arbeta. Att vi även kan renovera och ta hand om det som redan finns är ytterligare ett steg mot en hållbar utveckling. Lokal svensk produktion byggd på Winters kärnvärden pålitlighet, engagemang och hållbarhet präglar vår verksamhet.

Viskan och Häggån slingrar sig fram genom samhället Kinna och kantas av många välkända textilföretag, bla Winters. I decennier har denna ort i Marks kommun, Västergötland, utgjort svensk textilproduktions centrum. Härifrån gör vi all vår produktion och har därför en unik möjlighet att erbjuda helt kundanpassade högklassiga produkter och tjänster inom textil inredning.

Textil AB Olle Winter finns alltsedan starten 1956 fortfarande kvar på samma plats, i Kinna i Marks Kommun. Det var då Olle Winter startade igång en textil grossiströrelse med försäljning till butiker framförallt i södra Sverige.
Hösten 1979 köpte och övertog Ingemar Emanuelsson företaget. Omgående började Ingemar bygga upp en sömnadsavdelning för att kunna förädla textilierna och därigenom bredda företagets produktsortiment, som under årens lopp utvecklats till att idag nästan helt och hållet vara inriktad mot butiker, och olika typer av projekt.

Våra kunder är idag många av de ledande gardin- och inredningsbutikerna i Sverige och Finland, flera framstående inredningsföretag mot hotell och offentlig miljö samt de ledande svenska tillverkarna av husvagnar och husbilar.
Under första halvan av 90-talet startade företaget quiltproduktion som idag även förser våra kunder med unikt quiltade produkter.Vi strävar efter att hedra vår rika hantverkstradition genom att erbjuda dig inte bara material av högsta kvalitet, utan också en upplevelse som är fylld av kunskap och inspiration. Vårt engagerade team av textilexperter står till ditt förfogande för att ge råd och vägledning, och för att säkerställa att varje detalj i ditt projekt är perfekt.