Välkommen till Winters!

Kvalitet och långsiktighet har alltid präglat vårt sätt att se på textil inredning.

Textil AB Olle Winter finns alltsedan starten 1956 fortfarande kvar på samma plats, i Kinna i Marks Kommun. Det var då Olle Winter startade igång en textil grossiströrelse med försäljning till butiker framförallt i södra Sverige.

Hösten 1979 köpte och övertog Ingemar Emanuelsson företaget. Omgående började Ingemar bygga upp en sömnadsavdelning för att kunna förädla textilierna och därigenom bredda företagets produktsortiment.

Sömnaden har under årens lopp utvecklats till att idag nästan helt och hållet vara inriktad mot inredningskunder och projekt.

Under första halvan av 90-talet startades företagets överkastquiltning som idag förser både hotell, husvagnar/husbilar och privata hem med eleganta sängöverkast.

Våra kunder är idag många av de ledande gardin- och inredningsbutikerna i Sverige och Finland, flera framstående inredningsföretag mot hotell och offentlig miljö samt de ledande svenska tillverkarna av husvagnar och husbilar.

Ingemar Emanuelsson får utmärkelsen Årets Företagare 1986. Foto: Henrik Linjer

Winters textil finns alltsedan starten 1956 fortfarande kvar på samma plats i Kinna i Marks Kommun.

Kvalitet och långsiktighet har alltid präglat vårt sätt att se på textil inredning. Detta oavsett om det gäller gardiner till hemmet eller till kontoret, ett sängöverkast till husvagnen eller eleganta textiler till hotellsviten. Winters produktsortiment består idag av ett brett spektra av många fina tyger till framförallt gardiner.
Under snart 35 års tid har vi också kunnat bygga upp en unik kompetens inom sömnad och quiltning för textil inredning.

 

×

Varukorg